طی روزهای گذشته اداره کل هواشناسی استان گیلان با صدور هشدار سطح نارنجی در مناطق جلگهای و دریایی از احتمال بارشهای شدید پاییزی، بالا آمدن آب رودخانهها و مسیلها، جاری شدن سیلاب، ریزش و سقوط درختان بر اثر وزش شدید باد، بارش برف در ارتفاعات و دامنهها، لغزش و رانش زمین و کاهش دید افقی در هنگام رانندگی خبر داد.
با صدور این سطح از هشدار، اداره کل مدیریت بحران استانداری گیلان با ابلاغ این اخطاریه از همه دستگاههای عضو این ستاد در سطح شهرستانها خواست برای مقابله با بحران و سیلابهای احتمالی در آماده باش کامل باشند تا در صورت بروز حادثهای در کوتاهترین زمان و با بهره مندی از همه ظرفیتهای و امکانات به مردم خدمات ارائه دهند.
ادامه بارشها تا ظهر روز چهارشنبه
مدیر کل هواشناسی گیلان با اشاره به اینکه بررسی نقشههای هواشناسی نشان دهنده ورود سامانه بارشی و سرد از عصر روز گذشته به استان بوده است، اظهار کرد: با ورود این سامانه شرایط را برای ابرناکی، مه آلوده شدن هوا، روند کاهش دما و بارندگی و وزش باد، رعد و برق فراهم شده است.
محمد دادرس با بیان اینکه از اواخر وقت شب گذشته بارش باران در استان آغاز و این بارشها تا روز چهارشنبه ادامه دارد، افزود: با توجه به تقویت جریانات سرد شمالی بارندگی و وزش باد برای برخی مناطق شدید و یا خیلی شدید پیشبینی شده است.
وی با اشاره به اینکه از ظهر روز چهارشنبه با تضعیف سامانه بارشی به تدریج کاهش ناپایداری و طی عصر و شب کاهش ابر پیش بینی میشود، گفت: برای امروز سه شنبه آسمان استان گیلان ابری و مه آلود همراه با کاهش نسبی دما، بارندگی و وزش باد و رعد و برق و در ارتفاعات بارش برف پیشبینی شده است.
دادرس ادامه داد: دریا نیز در این مدت با ارتفاع موج حدود سه متر در مناطق نزدیک ساحل و بیش از ۵ متر در مناطق دور از ساحل بینی شده است که برای انجام فعالیتهای مرتبط نامناسب است.
وی با اشاره به صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در استان گیلان، اضافه کرد: این اخطاریه به همه دستگاههای عضو ستاد مدیریت بحران برای پیش بینی تمهیدات لازم در راستای مقابله با هرگونه بحران احتمالی ارسال شده است.
مدیر کل هواشناسی گیلان ادامه داد: تاکنون نیز بر اساس گزارشهای دریافتی از ایستگاه هواشناسی آستارا با ۷۶ میلیمتر، لنگرود با ۷۲ میلیمتر، پره سر رضوانشهر با ۶۴ میلیمتر بیشترین میزان بارشها را داشتند.
همه دستگاهها پای کار هستند
مدیر کل مدیریت بحران استانداری گیلان ا اشاره به آخرین وضعیت بارشها، اظهار کرد: از سه روز قبل که سیلاب گذشته در استان فروکش کرد با توجه به هشدار هواشناسی مبنی بر ورود سامانه جدید بارشی به استان همه دستگاه اعم از آب منطقهای، راهداری، بخش خصوصی و سایر اعضای ستاد پای کار آورده شدند.
امیر مرادی با بیان اینکه تلاش شده با توجه به خسارتهایی که از گذشته به رودخانهها به ویژه پل و خالی شدن پایههای پل، آسیب به گوشواره ۳۰ پل استان و ریزش و رانش دیواره رودخانهها در جوار منازل مسکونی و همچنین جادههای بین روستایی وارد شده همه امکانات برای جلوگیری از خسارتهای بیشتر استفاده شود، گفت: در این مدت لایروبیهایی، سنگ چینی و دیواره سازی در برخی مناطق همانند تالش، ماسال، لنگرود و رضوانشهر انجام شد.
وی با اشاره به اینکه در تمام نقاطی که احتمال بروز بحران سیل و یا سیلاب وجود داشت ایمن سازی شده است، افزود: تلاش شده از همه امکانات استانی، شهرستانی و محلی برای مقابله با بحرانها استفاده شود.
مرادی ادامه داد: انتظار داریم با واریز اعتبارات ملی برای جبران خسارتهای گذشته بتوانیم در ایمن سازی و کاهش آسیب و خسارت در زمان بروز حوادث اقدام کنیم.
وی با اشاره به اینکه از روز گذشته و با آغاز دور جدید بارشها همه دستگاهها و اعضای ستاد مدیریت بحران استان در سطح شهرستانها پای کار هستند، ادامه داد: لحظه به لحظه نقشههای هواشناسی و میزان بارشها در سراسر استان رصد و پایش میشود خوشبختانه تاکنون میزان بارشها زیر ۱۰۰ میلی متر بوده است.
حفظ زیرساختهای استان گیلان ضروری است
مدیر کل مدیریت بحران استانداری گیلان با بیان اینکه حداکثر بارشها بر اساس آمارهای اعلام شده در غرب و شرق استان و در شهرستانهای رودسر و آستارا بوده است، بیان کرد: تاکنون حدود ۸۰ میلی متر تاکنون در این شهرها باران باریده است.
وی با اشاره به اینکه بیشتر بارشها در رودسر، لنگرود و لاهیجان بوده است، گفت: در حال حاضر رودخانهها پر آب اما هنوز سیلابی نشده است در تلاش هستیم در صورت افزایش میزان بارشها خسارت و آسیبی به مردم و زیرساختها وارد نشود.
مرادی با بیان اینکه سقوط یک درخت بزرگ به رودخانه خالکایی شهرستان ماسال گزارش شده که عوامل راهداری با حضور به موقع اقدامات لازم برای خروج این درخت از آب را انجام دادهاند، افزود: قطعاً عدم توجه به این موضوع میتوانست سبب بروز خسارت به پل و بسته شدن مسیر و طغیان رودخانه شود.
وی با اشاره به پای کار بودن همه فرمانداران و دستگاههای خدماتی در سطح شهرستانها برای مقابله با هر گونه بحران احتمالی، ادامه داد: البته در سطح شهرها به ویژه در لاهیجان، آستارا، تالش و رودسر دچار آبگرفتگی معابر شدند که با حضور نیروهای شهرداری اقدامات لازم برای تخلیه و بازگشایی معابر در حال انجام است.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری گیلان به خسارت ۵۰ میلیارد تومانی سیلاب هفته گذشته اشاره و تأکید کرد: برآورد خسارتهای به صورت دقیق و کارشناسی شده انجام میشود. نامه پرداخت این خسارتها از سوی وزیر کشور به سازمان مدیریت و برنامه ریزی ارسال شده اما تاکنون اعتباری به استان برای جبران خسارتها از سوی این سازمان پرداخت نشده است.
وی با تأکید بر اینکه باید زیرساختهای موجود که سرمایههای استان گیلان محسوب میشوند حفظ و حراست شوند، افزود: متأسفانه در سالهای گذشته اهتمامی برای حفظ این سرمایهها وجود نداشته و عدم تخصیص اعتبارات سبب شده تا همه این عوامل زمینه را برای آسیب پذیر بودن گیلان در هر بارش بارانی اضافه شود.
منبع: مهر
انتهای خبر/
نظر شما